88. Akademi Ödülleri sahiplerini buldu

Leonardo Di Caprio

88. Akademi Ödülleri sahiplerini buldu: Leonardo De Caprio sonunda Oscar heykeline kavuştu

 Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen 88. Oscar Ödülleri, bu gece Hollywood’daki Dolby Tiyatrosu’nda sahiplerini buldu..

Deniz Gamze Erguven

Sait YARDIMCI  ve Deniz Gamze Ergüven

88. Oscar Ödüllerinde Deniz Gamze Ergüven’in Türkiye’de Türkçe çektiği ‘Mustang’ En İyi Yabancı Film kategorisinde aday oldu ve bizleri gururlandrdi.

Deniz Gamze Ergüven’in Türkiye’de Türkçe çektiği ‘Mustang’ En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar alamadi ama Turk Film sektörünün önünü açarak büyük bir başarı sergiledi

MEKSİKALI YÖNETMEN INARRITU’NUN BAŞARISI

Leonardo de Caprio

Törenin ilk ödülünü “En İyi Özgün Senaryo” dalında “Spotlight” filminin senaryosuyla Josh Singer ve Tom McCarthy kazanırken, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü Alicia Vikander, “The Danish Girl” (Danimarkalı Kız) filmindeki rolüyle aldı.

Toplam 10 dalda Oscar adayı gösterilen “Mad Max: Fury Road” (Mad Max: Öfkeli Yollar), “En İyi Kostüm Tasarımı”, “En İyi Yapım Tasarımı”, “En İyi Makyaj”, “En İyi Kurgu”, “En İyi Ses Kurgusu” ve “En İyi Ses Miksajı” olmak üzere 6 dalda Oscar ödülü aldı.

LEO’NUN İLK OSCAR ÖDÜLÜ

Leonardo DiCaprio, “Diriliş” filmindeki rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüyle birlikte kariyerindeki ilk Oscar’ını kazandı. Gecede “En İyi Kadın Oyuncu” dalında ödülün sahibi ise Brie Larson oldu.

KONUŞMASI BİLE FARKLIYDI

Gecenin en çok konuşulan konusu ise Leonardo DiCaprio’ın yıllarca tam uzanacakken kaçırdığı Oscar heykeline sonunda kavuşması oldu.

42 yaşındaki DiCaprio, sadece bu özelliğiyle değil ödülünü alırken yaptığı konuşmayla da tarihe geçecek gibi görünüyor.

http://oscar.go.com/news/nominations/oscar-nominations-2016-the-complete-list-of-nominees